Grand Hotel Brioni

Grand Hotel Brioni

2022
Preuzmite slike projekta
Photography
Robert Marić Photography
Klijent

Arena Hospitality Group

Lokacija

Pula

Arhitekt

Studio 92

Proizvodnja

64 days

Montaža

34 days

;

Još jedna uspješno završena suradnja sa Studiom 92 i to na opremanju luksuznog Grand Brioni hotela sa 5* smještenog u Puli. Kultni hotel bio je perjanica hotelskog turizma u Puli.

Prvotno sagrađen i otvoren prije 50 godina, za potrebe ove rekonstrukcije bio je porušen i napravljen nov, na istoj lokaciji i istim dimenzijama.

Obnova ovog hotela uključivala je izradu namještaja po mjeri za javne prostore, restoran i bar te zone wellnessa.
Posebna kompleksnost projekta bila je u tome što je doslovce svaki komad namještaja unikatan i u potpunosti prilagodljiv prostoru/zoni.

;
;

Svaki dio javnih prostora specifičan je sebi jedinstvenim izborom materijala i obrada, dakle za svaki se dio hotela razvijala i primjenjivala drugačija obrada drva, metala, kamena, boja.

Naša usluga uključivala je i sve druge kooperantske radove. Na ovom smo projektu surađivali sa više kooperanata, svaki od njih ekspert u svom poslu (obrada keramike, specijalne boje za metale, tapetarski radovi).

;
;

Jedna od prvih stvari koju ćete primijetiti kad uđete u zonu lobby bara su visoke zidne obloge posebno nježne i tople sive boje. Bili su pravi izazov za produkciju i postavljanje.


Zidne obloge izrađene su iz farbanog medijapana na koje se kasnije apliciralo dekorativne profilacije.
Na određenim pozicijama, u sklopu zidnih obloga nalaze se visoka zaokretna pivot vrata.

Visoka kvaliteta izvedbe i stručnost vidi se upravo u tim detaljima i spojevima zidnih obloga i vratiju gdje je taj spoj minimiziran, gdje je dodatna pozornost posvećena kontinuitetu letvica sa zidne obloge na vrata.

;
;

Centralni dio restorana čine drvene zaobljene tapecirane klupe sa individualno apliciranim letvicama, a sve izrađeno pomoću 3D modeliranja.

Kružni integrali sa nišama oblijepljenim mozaikom, posebni su iz razloga što smo upravo na njima prvi put isprobali tehniku profiliranih aplikacija glodanih u masivu da bi se pomoću njih formirale zaobljene i ravne linije. Te su se aplikacije radile u masivu i bojanom medijapanu, ovisno o lokaciji.

;
;

Viseće metalne konstrukcije farbane u specijalnim bojama za metal duž restorana, iznad integrala, i u baru iznad šanka.

Zona bara sastoji se od kružnog šanka izrađenog iz profiliranih letvica u bojanom medijapanu, sa konzumnom pločom iz kamena, također kružno rezanom. Iznad se nalazi sklop metalnih visećih polica.

;
;

Sam strop iznad šanka čine dekorativna antique ogledala rađena po narudžbi gdje se efekt ogledala dobio postupkom srebrenja na printanim staklima.
Također tehnika koju smo prvi puta koristili.

Jedna od tehnika koju smo na ovom projektu često koristili je i aplikacija keramike na razne dijelove namještaja.
Tako smo u zoni Vitality bara na elementu koji čine sklop zidne obloge i ormara, fronte lijepljene posebno rezanom keramikom pomoću koje je skriven sav korpusni dio.

;
;

Na ulazu u spa zonu nalazi se zaobljeni recepcijski pult dužine 5 metara.

Pult je izrađen u kombinaciji korijana, integrirane LED rasvjete, skrivene i zaštićene, a opet ugrađene na način da je lako dostupna uz dodatne revizije, savijene maske od plexiglasa.
Retropult izrađen u kombinaciji mliječnog stakla i elegantnih, vrlo decentnih metalnih profila i minmalno vidljivim okovima.

;
;

Na ormarima i oblogama aplicirana je posebno rezana keramika i potom spajana pod 45°. Iz keramike formirali su se i umivaonici u istim dekorima na kojim smo pozicijama rješavali i detalje odvodnje.

Materijali korišteni na objektu su:
Iveral, medijan farbani, furnirani i lakirani elementi, specijalne boje za obradu metala apliciranih u dvije tehnike: plastifikacija i ručno špricani metal, postupak srebrenja za efekt ogledala, dekorativne profilacije.

;
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj