Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

2018
Preuzmite slike projekta
Photography
Duško Vlaović/ Robert Marić
Klijent

Maistra

Lokacija

Dubrovnik

Arhitekt

Goddard Littlefair

Veličina

150 Rooms

Proizvodnja

120 Days

Montaža

50 Days

;

"Prvi smo put surađivali s Internovom na Hilton Imperialu u Dubrovniku i bili smo vrlo impresionirani njihovim vještinama. Izrada je visokog standarda, organizirani su i s njima je vrlo lako komunicirati. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s profesionalnim timom na tako briljantnom projektu."
Jana Novaković
Senior dizajner u Goddard Littlefair

Obnova povijesnog hotela Hilton Imperial u Dubrovniku započela je 2017. godine. Potpuno po mjeri izrađena stolarija i FF&E s delikatnom finom završnom obradom postigli su cilj vratiti hotelu izvorni glamur. Inspiracija za novi dizajn došla je iz izvorne zgrade ovog kultnog hotela i simbola iz lokalnog dubrovačkog područja koji se mogu prepoznati u cijelom hotelu.

;
;

Metalne police u lobby baru u predvorju izrađene su od mesinga s metalnom mrežom od brušenog mesinga i integriranom LED rasvjetom. Dizajn je inspiriran linijama zgrade hotela i originalnim lukovima.

Stol izrađen po mjeri, promjera 1800 mm, ima poliranu ploču od Carrara mramora izrađenog s laserski izrezanim i zakrivljenim metalnim nogama premazanim crnom bojom u prahu.

Ulazni lukovi obloženi su ručno izrađenim starinskim ogledalima Eglomise s listovima bijelog zlata.

;
;

Svaki je komad izrađen po mjeri prema viziji dizajnera i usavršen do najsitnijih detalja.

Imperial Bar ima izražen deko stil, s elegantnim detaljima po mjeri od mesinga. Šank je izrađen od Carrara mramora s detaljima po mjeri u obliku školjke i integriranim kapljicama od mesinga na prednjoj strani.

;
;

Sobe su svijetle i daju svjež osjećaj s klasičnim sofisticiranim linijama i elegantnom paletom boja u nijansama plave i srebrne s primjesom mjedenih detalja. Tapecirana uzglavlja uokvirena su mesingom i ugrađena u zidne ploče od MDF-a, dok je podnožje kreveta potpuno tapecirano.

;
;
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj