The Leo Grand Hotel

The Leo Grand Hotel

2022

Photography
Marko Mihaljević
Klijent

Lenikus Group

Lokacija

Beč

Arhitekt

Lenikus Group

Proizvodnja

40 dana

Montaža

20 dana

;

Smješten u samom središtu Beča, u zgradi s pogledom na katedralu Svetog Stjepana i crkvu Svetog Petra, The Leo Grand hotel savršen je primjer vibrantne mješavine plemenite velikodušnosti i umjetničke kreativnosti.
S puno hrabrosti za nesvakidašnje, ali uvijek s pogledom na povijest same zgrade, The Leo Grand pretvoren je u šareno, jedinstveno umjetničko djelo.

Tradicionalni uzorci interpretirani su na moderan način i mogu se pronaći u cijelom hotelu. Barokni dizajn koncipiran je na potpuno nov način i prilagođen sadašnjosti.

Naš rad sastojao se od razvoja, proizvodnje i montaže elemenata za javne prostore hotela, što uključuje recepciju, otvoreni atrij, 2 bara (unutarnji i vanjski), 2 restorana i dvoranu za događanja.
Nema potrebe spominjati, svi su 100% izrađeni po mjeri.

;
;

Kada uđete u hotel iz ulice Bauernmarkt, domaćini će vas dočekati na recepciji.

Tu imamo dva središnja stola s oblikovanim nogama, obojana u barokno crvenu boju s rubovima u starinskim zlatnim bojama, izrađena s pravim zlatnim listićima. Sve površine bile su ručno bojane i lakirane.

Na suprotnoj strani nalazi se lobby bar koju bismo mogli nazvati i „igraonicom“ zbog izrađenih i precizno oslikanih šahovskih ploča i tabla na niskim stolovima.

Uz niske stoliće nalaze se jednosjedi i dvosjedi izrađeni po narudžbi i presvučeni ekstravagantnom tkaninom s unikatnim detaljima.

;
;
;

Kad izađete iz recepcije, zakoračit ćete u otvoreni atrij koji se koristi za posluživanje doručka, ali i za brunch te okupljanja za posebne događaje.
Ovdje imamo drvene pregrade koje imaju dvostruku ulogu, odjeljenje prostora i stvaranje intimnih kutaka i kao žardinjere za cvijeće.

Pregrade su izrađene pomoću 5-osnog CNC stroja, a cijeli proces farbanja odrađen je ručno sa posebnom upotrebom i tehnikom kista. U središnjem dijelu prostora nalaze se monumentalne ravne i zaobljene klupe, s profiliranim naslonima obojenim u dvije različite boje. Konstrukcija klupa izrađena je uz pomoć raskrajača i 5-osnog CNC stroja, dok je sva vidljiva površinska obrada izvedena uglavnom ručno od strane naših vrijednih i iskusnih stolara.
Jedna od tih zakrivljenih klupa djeluje i kao DJ stand.

Uz otvoreni atrij su dva živopisna i izvanredna restorana s malim brojem sjedećih mjesta.

I ovdje smo izradili zakrivljene klupe u snažnoj i šarenoj kombinaciji tkanina, boja i oblika.

;
;

Izlaskom iz atrija ulazi se u avangardni caffe bar. U njegovom prvom dijelu nalaze se niske i visoke klupe za sjedenje.
Niske klupe izrađene su u kružnom obliku, a svaki element tapecirane klupe izrađen je individualno u obliku latice, a pritom prateći savršen kružni oblik klupe.

Viša je klupa u obliku slova U, opet savršeno prilagođena kako bi se iskoristio prostor.
Svi stolovi u prostoru za sjedenje su metalni i izrađeni po mjeri s ručno bojanim pločama stolova s posebnim detaljem na rubu: laserski rezanim mesinganim obrubom na sve 4 strane.

Opuštajuća tamnozelena boja sa zlatnim detaljima izrađenim po narudžbi, savršeni je kontast šarenoj oazi prethodnih prostora. Svaki je komad pažljivo izrezbaren, brušen i ručno oslikan kako bi cijelom prostoru dao osjećaj jedinstvenosti.

Iznad šanka nalaze se viseće polica izrađene od mesinga posebno obrađene da se dobije patinirani efekt.

Na gornjem katu nalazi se dvorana za događanja u kojoj se tradicionalni uzorci i boje interpretiraju na suvremen način. Ovdje ćete pronaći dvije klupe od kojih je svaka duža od 4 metra.

Svi stolovi su metalni i izrađeni po narudžbi, s ručno farbanim pločama s posebnim detaljem: laserski rezanim mesinganim obrubom na sve 4 strane ploče.

Na samom kraju prostorije nalazi se šank s pozadinskim tapetama i ručno pletena tenda.

;
;

Središnji dio i muških i ženskih WC-a su drveni ovalni umivaonici. Svaki je izrađen od ručno farbanog MDF-a u laganoj plavoj boji, s ovalnom mramornom pločom na vrhu umivaonika.

Svaki umivaonik na ploči ima dvije visoke fiksne lampe za koje smo izradili posebne mesingane stalke sa držačima za sapun u donjoj zoni i tri latice sa staklom s jedne strane i mesingom s druge strane u gornjoj zoni tog elementa.

Na prostranoj vanjskoj terasi nalaze se ravne klupe dužine 3m, istog izgleda kao unutarnje, ali izrađene od vodootpornog materijala. Stražnja strana klupa također ima profilirana leđa gdje su procesi brušenja, lakiranja i farbanja odrađeni ručno.

U istom dizajnu izrađene su niske žardinjere, kao i tapecirani taburei. Uz klupe i taburee nalaze se i vanjski stolovi s metalnim podnožjem i ručno farbanim pločama s mesinganim laserski rezanim ukrasima, sve za
vanjsku uporabu.

;
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj