Ipša Maslinova Ulja

Ipša Maslinova Ulja

2021
Preuzmite slike projekta
Photography
Marija Gašparović
Klijent

Ipša Maslinova Ulja

Lokacija

Istria

Arhitekt

Grupa Studio

Veličina

185,00 m2

Proizvodnja

10 Days

Montaža

3 Days

;

Ipša je obiteljska tvrtka koja se bavi proizvodnjom maslinovog ulja i vina. Smješteni u Istri, poznatoj po kvalitetnom vinu i maslinovom ulju, željeli su imati prostor gdje bi mogli ugostiti svoje kupce. Obnovili su staru staju te je prenamijenili u degustacijsku dvoranu i prodajni prostor.

Prostor od 185,00 m2 je rekonstruirana stara staja s originalnim drvenim gredama starim preko 100 godina. Očuvani su i glavni nosivi zidovi koji su poslužili za odvajanje ulaznog hodnika, koji vodi u trgovinu, od kušaonice s modernim funkcionalnim kaminom obloženim ručno rađenim keramičkim pločicama.

;
;

Arhitektura prostora je promišljeno razvijena i dizajnirana tako da oponaša tonove crvene zemlje, koja je najbolja vrsta tla za uzgoj maslina.

Stolovi imaju ploču od masiva hrasta s nagnutim rubovima stola za 65 stupnjeva. Drveni dijelovi premazani su uljem napravljenim posebno za ovaj projekt, a kombinacija je četiri različite uljne nijanse umjesto laka kako bi se dobio sirovi i odvažni izgled, ali s vrlo mekanim dodirom. Metalna podloga stola, također, je izrađena po mjeri, s posebnim premazom u prahu napravljenim za ovaj projekt, koji odgovara boji keramičkih pločica.

;
;
;

Osim stolova, razvili smo ideju dizajnera za zajedničke stolove u japanskom stilu, prezentacijske stanice, pregradne elemente za odjeljivanje prostora te jedinstvene i elegantne prezentacijske police.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj