3LHD uredi URANIA

3LHD uredi URANIA

2019
Preuzmite slike projekta
Photography
Jure Živković
Klijent

Studio 3LHD

Lokacija

Zagreb

Arhitekt

Studio 3LHD

Veličina

980,00 m2

Proizvodnja

35 days

Montaža

15 days

;

Kad arhitekti dizajniraju vlastite urede, znate da će projekt biti pun specifičnih tehničkih detalja. To je bio slučaj s 3LHD-om i njihovim novim uredima u Zagrebu unutar stare kino zgrade Urania s više od 900 m2 prostora.

Naš je zadatak bio postići savršenstvo s različitim materijalima, završnim obradama i oblicima prema njihovom dizajnu. Visoki i veliki prozirni zidovi, koji odvajaju glavni uredski hodnik od soba za sastanke i ureda, projektirani su na temelju praznog prostora, bez referentnih zidova i stropova.

;
;

Za odvajanje soba dizajneri su odabrali drvo sibirskog ariša s pažljivo odabranim furnirom koji su birali u našim prostorima. Svi drveni elementi proizvedeni su i ugrađeni sirovi, dok je završno lakiranje izvedeno na mjestu projekta nakon što je cijeli prostor bio očišćen i zapečaćen.

Zakretna vrata s težinom od preko 80 kg, sa zvučno izoliranim materijalom i željeznim pločama, ugrađena su unutar jezgre projekta kako bi se održala savršena ravna linija bez mogućnosti savijanja ili deformiranja.

Recepcija je u potpunosti izrađena u kombinaciji čeličnih limova od 5 mm s radnom plohom od kompaktnog materijala. Recepcija je obojena u crnu boju prilagođenu kompaktnom materijalu kamene građevine.

;
;

"Internova pruža pomoć prilikom razrade detalja te rješava probleme zajedno s arhitektima nudeći optimalna rješenja. Često s izvođačima očekujemo sinergiju u realizaciji projekata, no teško je ostvarimo. Kod Internove je to standard."

Zorislav Petrić
arhitekt, voditelj projekta Studio 3LHD

;