Maslina Resort- sobe i javni prostori

Maslina Resort- sobe i javni prostori

2020
Preuzmite slike projekta
Photography
Kate Ševo Photography
Klijent

Privatni

Lokacija

Hvar

Arhitekt

LA.M Studio, Paris & Aalto

Veličina

55 rooms, spa, public spaces

Proizvodnja

120 days

Montaža

85 days

;

"Suradnja s Internovom bila je vrlo fluidna. Njihov integrirani tim tehničkog odjela potpuno je razumio što želimo raditi, uglavnom za prilagođene elemente stolarije. Drago mi je što sam upoznala Anteu i Nenada Carića zbog njihove ozbiljnosti, organiziranosti i savoir-fairea."
Léonie Alma Mason
Osnivačica LA.M studija za dizajn interijera

Maslina, smještena na sunčanom Hvaru u povijesnom mjestu Stari Grad, potpuno je novo luksuzno ekološko i suvremeno odmaralište. Okruženo maslinicima i vinogradima u nizu, odmaralište nudi 33 sobe, 17 apartmana i tri vile, smještene u dva hektara mirisne borove šume, s pogledom na Jadransko more.

;
;

Resort je dio Relais & Châteaux udruženja. Tim stručnjaka uključuje hrvatskog arhitekta Tomislava Alujevića, francusku dizajnericu interijera Léonie Alamu Mason i dizajnera krajobrazne arhitekture Thomasa Secondea, koji su projektu pristupili s velikim poštovanjem prema bogatoj kulturnoj i prirodnoj baštini otoka Hvara.

Glavni cilj projekta bio je korištenje organskih materijala s ograničenom uporabom plastike budući da je mantra hotela Mindful Luxury. Lokalni kamen s Brača, Iroko drvo, mesing i tonovi terakote usklađeni su s prirodnom shemom boja. Interijeri po mjeri i pomno birani vintage komadi upotpunjuju udoban i intiman prostor pažljivo dizajniran imajući na umu gosta.

;
;

Posebna pozornost posvećena je unutarnjem baru i restoranu, gdje je dizajnerica htjela odraziti isti osjećaj unutar kao i izvan hotela, koristeći shemu boja i materijale koji predstavljaju četiri prirodna elementa koji okružuju hotel: biserne stijene, gusta zelena borova šuma, čisto prozirno Jadransko more i slani ljetni povjetarac.

Restoran ima klupe po mjeri presvučene mekom baršunastom tkaninom u toplim bojama s privlačnim oblicima koji izražavaju udobnost i francuski šik stil kroz jezik dizajna. Fotelje po mjeri koje okružuju klupe, daju cijelom prostoru dašak klasičnog luksuza.

Većina unutarnjeg namještaja izrađena je po mjeri, razvijena u suradnji s dizajnerom interijera. Prilagođavanjem, uzorcima i testiranjem, fokus je bio na svakom detalju, od oblika, veličina, materijala i udobnosti. Cilj projekta bio je osmisliti prostor u kojem će se gosti osjećati kao kod kuće.

;
;

Sobe su opremljene Iroko drvom ili hrastovim drvom, ovisno o podu hotela. Sobe u prizemlju imaju kombinaciju podova od terakote i Iroko drva za namještaj, a gornji katovi imaju hrastovo drvo za podove i namještaj. Svi FF&E elementi odabrani su u suradnji s dizajnerom i koordinirani s naše strane.

Neke sobe imaju takozvane putne sanduke - vrsta ormara po mjeri za prtljagu. To je višenamjenski prostor za odjeću i set za pripremu kave i čaja.

;
;

Zajedno s dizajnerom interijera razvili smo i proizveli drvene kade po mjeri. Drvene kade za namakanje duguju svoju baštinu istočnjačkoj tradiciji opuštanja u skladu s prirodnim okruženjem. Dizajn kombinira japansku jednostavnost kroz jednostavan dizajn i zapadni koncept luksuza, slobodnog vremena i udobnosti. Unutrašnjost kade izrađena je od Corian materijala za stvaranje elegantnog toka površine.

;
;

Vanjski dio izrađen je od egzotičnog drva Iroko, zaštićenog prirodnim uljem radi očuvanja prirodnog izgleda drva. Vratašca za kadu izrađena po mjeri od mesinga s ugraviranim logotipom hotela i pladanj od Iroko drva daju poseban dašak luksuza. Kade su izrađene u tri različite veličine u samostojećoj i ugradbenoj verziji.

Spa zona uključuje fitness, frizerski salon i termalne vlažne prostorije s unutarnjim i vanjskim prostorima za potpuno opuštanje. Svi drveni elementi izrađeni su od hrastovine, masivni i furnirani. Ovdje ponovno ima finih detalja od mesinga, od ručka izrađenih po mjeri do ugraviranih znakova i ogledala.

Na ulazu se nalazi ovalni stol od nehrđajućeg čelika, s pločom dimenzija 2800x1200 mm i posebnom rukom brušenom površinom za mekši izgled. Osnova stola je posebnog oblika, opet od nehrđajućeg čelika s malim vratima za administrativne papire.

;
;

Središnji element spa prostora je ormar s ogledalima koji služi kao pregrada između dnevnog boravka i frizerskog salona s intimnijom atmosferom. Stolić za šminkanje izrađen je od furniranog drva s jedinicom za vješanje po mjeri od mesinga i rotirajućim ogledalima.

U prvom redu do obale, gosti mogu uživati u piću i zalascima sunca s pogledom na Jadransko more iz beach bara. Šank je element po mjeri izrađen od masivnog hrastovog drveta, posebno tretiranim zbog blizine mora i soli. Svaka tapecirana ležaljka ima različite dimenzije i izrađena je po mjeri kako bi se savršeno uklopila u svaku nišu i između svakog stabla.

;
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj