Hilton Imperial Dubrovnik zimski vrt

Hilton Imperial Dubrovnik zimski vrt

2020
Preuzmite slike projekta
Photography
Robert Marić
Klijent

Maistra

Lokacija

Dubrovnik

Arhitekt

Goddard Littlefair

Veličina

490,00 m2

Proizvodnja

75 Days

Montaža

31 Days

;

"Prvi smo put surađivali s Internovom na Hilton Imperialu u Dubrovniku i bili smo vrlo impresionirani njihovim vještinama. Izrada je visokog standarda, organizirani su i s njima je vrlo lako komunicirati. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s profesionalnim timom na tako briljantnom projektu."
Jana Novaković
Senior dizajner u Goddard Littlefair

Treća faza obnove ovog kultnog hotela uključivala je zimski vrt i restoran ispunjen namještajem po mjeri. Dizajn sadrži odvažne boje duboke azurno plave sa svijetlo žutom u kombinaciji s brušenim mesingom.

Police u zimskom vrtu izrađene su od metalne mreže od brušenog mesinga s drvenim policama od tamnog drveta i integriranom LED rasvjetom. Dizajn je inspiriran linijama hotelske zgrade i originalnim lukovima.

Zaobljene stolice koje okružuju sofe izrađene su od bukvinog drveta, s jastucima po mjeri i posebnom skrivenom potporom za očuvanje izdržljivosti i stabilnosti.

;
;

Stolovi po mjeri presvučeni su baršunom u kombinaciji s nogama od satiniranog mesinga. Posebna pažnja bila je na leđima, gdje svaka stolica ima isti uzorak tkanine uzduž leđa naslona. Stolice su izrađene poštujući najviše standarde kvalitete i materijala koji se koriste u ugostiteljskom sektoru.

Upečatljive sofe po mjeri zahtijevale su posebnu izradu i posvećenost detaljima jer je želja bila imati simetrične linije za vezenje po cijeloj dužini stražnje strane što je bilo posebno izazovno postići u srednjem dijelu. Sofe su presvučene umjetnom kožom s ručno izrađenim šavovima u uzorku školjke sa stražnje strane i velur tkaninom sprijeda. Baza je od drveta te ima kotačiće i integrirano LED svjetlo ispod.

Restoran je okružen 38 metara dugim i 2,8 metara visokim ormarićima izrađenim po mjeri koji se koriste za posluživanje hrane. Police od Calacatta Gold mramora skrivaju integrirane točke grijanja i hlađenja hrane. U stražnjem dijelu ormara ugrađena su ručno izrađena starinska ogledala Eglomise s listovima bijelog zlata.

;
;

Centralni stol je izrađen od Calacatta Gold mramora u kombinaciji s oblogama od brušenog mesinga i okružen visokim stolcima po mjeri. Stolci su dizajnirani vodeći računa o kvaliteti i stabilnosti sjedala, posebno na naslonu i zaobljenom djelu sjedala. Proporcije su napravljene u bliskoj suradnji s dizajnerima sve dok nismo postigli savršen omjer. Ovdje smo koristili pravu kožu kao glavnu tkaninu.

Zlatni detalji na ormarima izrađeni su od MDF-a obojenog u zlatnu boju i pričvršćeni na vrata posebnom tehnikom graviranja.

Bezvremenski stolci s Vienna ratanom u kombinaciji s tkaninom daju prostoru osjećaj doma.

Prostor je podijeljen pregradnim elementima od masivnog hrasta. Dimenzije su 1,1x2,8 metara. Okviri i perforirani ispuni inspirirani su tradicionalnim staro dubrovačkim simbolom.

Dekorativni stol ima promjer 1200 mm i visinu od 750 mm. Izrađen je od drvene podloge i čvrstog okvira s ispunom od Calacatta Gold mramora te oblogama od četkanog mesinga na ploči stola.

;
;

Stol po mjeri izrađen je od Calacatta Gold mramora u kombinaciji s oblogama od brušenog mesinga i s integriranom zaštitom od kihanja. Sa sustavom grijanja i hlađenja ispod površine, ovaj stol koristi se isključivo kao švedski stol za posluživanje hrane. Dimenzije su 4750x1200 mm, visina 900 mm.

;
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj