Maslina Resort vile

Maslina Resort vile

2020
Preuzmite slike projekta
Photography
Kate Ševo
Klijent

Maslina Resort

Lokacija

Hvar

Arhitekt

LA.M Studio, Pariz & Aalto

Veličina

Villa Borovina, Vila Litica & Villa Uvala

Proizvodnja

90 Days

Montaža

45 Days

;

"Suradnja s Internovom bila je vrlo fluidna. Njihov integrirani tim tehničkog odjela potpuno je razumio što želimo raditi, uglavnom za prilagođene elemente stolarije. Drago mi je što sam upoznala Anteu i Nenada Carića zbog njihove ozbiljnosti, organiziranosti i savoir-fairea."
Léonie Alma Mason
Osnivačica LA.M studija za dizajn interijera

Vila Borovina, površine 300,00 metara kvadratnih, ima četiri sobe. Otvoreni prostor uključuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak sa sofom po mjeri i privlačnim dizajnerskim FF&E elementima. Iznad sofe nalaze se okretne drvene ploče izrađene od furnira hrasta i zakrenute za 30 stupnjeva.

Kuhinjski elementi obojeni su MDF s pločom od Gvatemala zelenog mramora i ručkama izrađenim po mjeri od mesinga. Kuhinjski otok dugačak je 2600 mm s integriranim sudoperom te je okružen visokim stolcima, savršenim za okupljanja obitelji i prijatelja.

;
;
;

Spavaće sobe imaju bazu kreveta izrađenu po mjeri od furnira i uzglavlja u cijelosti izrađena od mesinga (lijevo) ili furnira. Ormari po mjeri, postavljeni na klupu od betona, izrađeni su od furnira hrasta i nauljeni u završnoj obradi. Okviri fronta ispunjeni su prirodnom tkaninom, a šesterokutne ručke su izrađene po mjeri od mesinga.

Kupaonice su opremljene posebnim drvenim kadama izrađenim po mjeri te predstavljaju Mindful Luxury u najboljem izdanju. Unutrašnjost kade izrađena je od Corian materijala, a vanjski dio je od egzotičnog drva iroko, zaštićenog prirodnim uljem kako bi se očuvao prirodni izgled drva.

;
;

Vila Litica nudi četiri spavaće sobe i 300,00 metara kvadratnih koji uključuju open space s dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonom. Sve spavaće sobe imaju pogled na more. U prostoru dnevnog boravka se nalazi sofa po mjeri na betonskoj podlozi. Iznad sofe je mala polica za knjige izrađena od hrastovog furnira.

Vrata Filomuro (gore), izrađena su od obojenog MDF-a, a boja je usklađena s bojom zida. Vrata su obojena završnim slojem na lokaciji kako bismo bili sigurni da je svaki detalj na najvišoj razini.

Kuhinjski elementi imaju vrata od nauljenog hrastovog furnira i ručke izrađene po mjeri te radnu površinu od Rosso Levanto mramora. Kuhinjski zid je ogledalo s posebnim izrezom po mjeri za ugradnju ove divne police od lokalnog kamena.

Uz razvoj i proizvodnju namještaja po mjeri, zaslužni smo i za nabavu, dostavu i instalaciju dizajnerskih FF&E elemenata na lokaciji.

;
;
;

Dnevni boravak se nastavlja na vanjsku terasu sa stolom po mjeri izrađenim od masivnog hrasta, premazanim uljem prilagođenim za vanjske uvjete.

Samostojeća uzglavlja izrađena su od furnira sivog hrasta s prozirnom mat završnom obradom (lijevo). Integrirano zaobljeno uzglavlje kombinacija je masivnog hrasta i furnira (ispod).

;
;

Stepenice su izrađene od masivnog hrasta s integriranom klupom i ladicama koje su izrađene od hrastovog furnira.

Vila Uvala, s površinom od 500 metara kvadratnih, najveća je od sve tri vile. Ima pet spavaćih soba, vlastitu teretanu i spa. Minimalistički interijer inspiriran japanskom jednostavnošću s dodirom francuskog luksuza gostima uistinu nudi jedinstveno iskustvo.

;
;

Open space dnevni boravak i blagovaonica puni su komada izrađenih po mjeri i dizajnerskog FF&E namještaja. Središnji element je blagovaonski stol po mjeri, dugačak 3000 mm, izrađen od masivnog hrastovog drveta debljine 80 mm, a baza su zaobljene crne metalne noge.

;

Iz dnevnog boravka pruža se spektakularan pogled na more iz udobnosti sofe po mjeri.

S desne strane nalazi se stolić za kavu po mjeri izrađen od masivnog hrastovog drveta i pločom od zelene glazirane kamene lave.

;
;

Glavni kuhinjski element potpuno je izrađen od Corian materijala, uključujući gornju površinu, kuhinjski zid i integrirani sudoper.
Kuhinjski otok (ispod) ima betonsku bazu s Gvatemala mramornom pločom.

Spavaće sobe imaju samostojeće uzglavlje od furnira sivog hrasta s prozirnom mat završnom obradom. Stražnji ormari su kombinacija masivnog hrasta i furnira s prirodnim Vienna ratanom. U nekim spavaćim sobama možete vidjeti fiksni providni pregradni element izrađen od letvica hrastovog furnira spojenih prstenom od mesinga.

;
;

Drvena pregrada s integriranim kliznim vratima povezuje spavaću sobu i kupaonicu.

Drveni paneli bili su jedan od najvećih izazova za razvoj. Izrađeni su od punog hrastovog drveta, s uzorkom po mjeri i učvršćeni u pod i strop nevidljivim spojem.

;