Centar za posjetitelje Poklon

Centar za posjetitelje Poklon

2021
Preuzmite slike projekta
Photography
Nikola Zelmanović
Klijent

Park Prirode Učka

Lokacija

Učka

Arhitekt

Clinica Studio, Muze, Šesnić&Turković, Revolucija Dizajna, Igor Pauška

Veličina

650,00 m2

Proizvodnja

60 dana

Montaža

40 dana

;

Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog gospodarskog objekta u samom centru Parka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, na perivoju imena Poklon po kojem je Centar i dobio ime.

Centar za posjetitelje rasprostranjen je na više od 650,00 m2 iskoristive unutarnje površine koje se dijele na interaktivni stalni postav, prostorija za zabavu i edukaciju djece manjeg uzrasta, dvije prostorije za edukaciju i konferenciju, prijemni prostor, gift shop, te planinsku kavanu.

Tim suradnika uključivao je više stručnjaka stoga je bilo bitno pravovremeno i jasno komunicirati kako bi projekt tekao po planu. Autorski tim sastoji se od projektanata interijera (Clinica Studio), grafičkih dizajnera (Šesnić&Turković), dizajnera rasvjete (Igor Pauška), dizajna multimedije (Revolucija Dizajna) te autora sadržaja, fotografija i teksta (Muze).

;
;

Multimedijalni interpretacijski postav Centra, na moderan i interaktivan način, prezentira prirodnu, kulturnu i povijesnu vrijednost Parka prirode Učka te educira posjetitelje o potrebi očuvanja i zaštite okoliša. Sadržaj je zanimljiv i prilagođen svim uzrastima.

Većina postave je izrađena od lakiranog MDF-a, a glavni fokus je na velikoj zidnoj oblozi koja se proteže po cijeloj dvorani za čiju je proizvodnju iskorišteno preko 1400,00 m2 materijala.

;
;

Projekt je zahtijevao dobru tehničku pripremu i razradu svakog detalja te maksimalnu preciznost u proizvodnji i tijekom montaže jer je veliki dio multimedije i sadržaja sastavni dio namještaja.

Za tako zahtjevnu proizvodnju, ključan je bio naš 5 osni CNC stroj i tunelska lakirnica koji su nam omogućili brz i precizan rad. Uz zahtjevne stolarske pozicije, pažnja je posvećena i zanimljivim inženjerskim rješenjima na području staklarskih, metalnih, te tapeciranih pozicija.

;