Berlin Penthouse

Berlin Penthouse

2021
Preuzmite slike projekta
Photography
Ulf Saupe - Done Studio
Klijent

Privatni klijent

Lokacija

Berlin

Arhitekt

Novono

Veličina

475,00 m2

Proizvodnja

47 Days

Montaža

20 Days

;

Studio Novono iz Berlina dizajner je interijera ovog penthousea od 475,00 m2 u Berlinu. Mi smo proizveli, sastavili i isporučili sav namještaj po mjeri.

Dio kuhinjske niše skriven je iza zidnih obloga, gdje se nalazi većina uređaja. Središnja kuhinjska jedinica obavija dva stupa, skrivajući glavne instalacije iza obloga. Treći element je kuhinjski otok koji služi za pripremu hrane. Ova tri elementa zajedno stvaraju funkcionalni prostor s mnogo skrivenih pretinaca za pohranu.

;
;

Kamin je popločan prirodnim talijanskim vapnencem u gornjem dijelu i tamnim mramorom s posebno razvijenom završnom obradom u donjem dijelu. Svi rubovi baze kamina spojeni su pod 45 stupnjeva i zalijepljeni kako bi dobili monolitni izgled.

Zidne i stropne obloge bile su najveći izazov za razvoj i montažu. Prostiru se kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom sve preko dugačkog hodnika s vratima pa do garderobe. Penthouse ima više od 70,00 m2 obloga sa skrivenim kuhinjskim pregradama, LED rasvjetom i sobnim vratima. Obloge su izrađene od tvrdo prešanog i brušenog furnira od jasena te su obojene Farrow & Ball bojom kako bismo dobili vidljivu drvenu strukturu.

Kupaonski element po mjeri izrađen je od masivnog hrastovog drveta s ručno obojenom metalnom konstrukcijom u kombinaciji s ručno izrađenom pletenom mrežom od mesinga. Vrata elementa izrađena su od hrastovog drva s glodanim ručkama.

;

Soba glavne garderobe ispunjena je dubokim ormarima, visećim jedinicama, policama za odlaganje cipela i središnjim elementom s ladicama i odjeljcima za nakit. Unutarnji dio ormara izrađen je od hrastovog furnira tvrdo prešanog na MDF ploči te obojenog na način koji mu daje starinski efekt. Sva vrata su uokvirena tankim aluminijskim okvirima, ispunjenim zatamnjenim brončanim kaljenim staklom, koje postiže puni sjaj nakon uključivanja svih LED svjetala.

;
;

TV obloga oko postojećeg strukturalnog stupa proteže se na sve četiri strane elementa. Čini konstrukciju za vješanje kuhinjskih elemenata, ugradbeni ormar i skrivenu ladicu za IT opremu ispod televizora. Cijela podstava izrađena je od metalnih komada patiniranog mesinga.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj